همه چیز درباره انواع سکه طلا
سحر عباسی
سبد خرید شما خالی است.
آیا میدانید چه کسی یا چه ارگانی مسئول ضرب سکه های طلا می باشد؟ آیا همه این اجازه را دارند که سکه طلا ضرب کنند؟ ابتدا به سوال دوم پاسخ می دهیم؛ خیر هر کسی نمی تواند به خود اجازه ضرب سکه طلا را بدهد و این کار جرم محسوب می شود.
بنابراین کسی که این کار را انجام می دهد؛ مطابق با قانون، جریمه و مجازات خواهد شد. تنها ارگانی که اجازه این کار را دارد؛ نهاد مالی وابسته به دولت یعنی بانک مرکزی می باشد.
همانطور که میدانید سکه های طلا بر حسب وزن و قیمت و سال ساخت، به آیتم های مختلف تقسیم بندی شده و عناوین متعددی را به خود اختصاص داده اند. این سکه ها به عنوان سکه های بهار آزادی و سکه های امامی شناخته شده و 22 عیارند. در ادامه به انواع سکه ها اشاره خواهیم کرد:
▪️ دارای 2 نوع یعنی سکه طرح قدیم و سکه طرح جدید
▪️ وزن 8.135 گرم
▪️ عیار 900
🟢 سکه های سال 58 تا 70 به سکه های طرح قدیم یا سکه های بهار آزادی؛ و سکه های بعد از سال 70 تا کنون سکه های طرح جدید یا سکه های امامی هستند. 🟢
وزن و عیار سکه های امام و بهار آزادی دقیقا یکیست و در واقع نباید بین این دو اختلاف قیمتی وجود داشته باشد ولی حقیقت این است سکه امام گران تر است، اما شاید برای شما هم جای سوال باشد که چرا سکه های امامی گران تر هستند؟
تنها به دلیل بورس بالاتر سکه های امامی؛ این سکه های طرح جدید از سکه های بهار آزادی قدیمی گران تر هستند.
▪️ حاوی یک نوع
▪️ وزن 4.0665 گرم
▪️ عیار 900
▪️ حاوی یک نوع
▪️ وزن 2.033 گرم
▪️ عیار 900
حاوی یک نوع
وزن 1 گرم
عیار 900
خرید و فروش این سکه ها مرسوم نیست.
قطعا خیر. سکه های طلا اعم یا سکه های بهار آزادی صرفا جنبه سرمایه گذاری ندارند؛ بلکه کاربردهای متفاوت دیگری را نیز به خود اختصاص داده اند. مثلا از این سکه ها در پایان سال جهت پرداخت عیدی کارمندان در برخی ارگان ها و سازمان ها استفاده می شود. با توجه به ارزش مالی این سکه ها از آنها به عنوان جایزه و پاداش نیز بهره برده و در مناسبت های گوناگون، آنها را به افراد لایق تقدیم می کنند.
مهمترین کاربرد سکه های طلا در مراسم ازدواج است که به عنوان مهریه تعیین می گردند. همچنین برخی از خانواده ها جهت پس انداز، سکه خریداری کرده و با این کار، پولشان را روز به روز باارزش تر می سازند. علاوه براین از سکه های طلا برای هدیه دادن نیز استفاده می شود.
همانطور که گفته شد؛ عملیات ضرب سکه های طلا بر عهده بانک مرکزی است و این اجازه از باقی افراد و سازمانها سلب شده است. سکه هایی که توسط بانک ضرب می شوند؛ به عنوان سکه های بانکی لقب گرفته اند. منظور از سکه های غیربانکی چیست؟
آیا این سکه ها را هم بانک ها ضرب می کنند. خیر، همانطور که از نام آنها پیداست؛ ضرب این سکه ها را افراد مجرم و خلافکار انجام می دهند. سکه هایی که توسط این افراد ضرب می شوند؛ برخلاف سکه های بانکی که دارای وزن و عیار مشخص می باشند؛ هیچ عیار و وزن معینی نداشته و گاهی تقلبی اند؛ یعنی فاقد طلا می باشند.
در چند سال اخیر شاهد رواج نوعی از سکه های طلا در بازار می باشیم. محصولاتی که با نام سکه کادویی شناخته شده اند. فرآیند ضرب و تولید این سکه ها با سکه های بانکی متفاوت است و تولید کنندگان معتبر طی اخذ مجوزهای قانونی اقدام به ضربه آنها می کنند.
این سکه ها در قالب های پرسی جای گرفته و در کارت های مخصوص، بسته بندی و پرس می شوند. با مشاهده این کارت ها، وزن و کد سازنده که نشان از اعتبار بالای این محصول دارد را خواهید دید. این سکه ها که نام دیگری همچون مدال کادویی یا پرسی را پیدا کرده اند؛ با وزن 0.5 سوت الی 1.5 گرم همراه بوده و از نوع طلای 18 عیار (750) می باشند.
برای خرید طلا، مطابق با بودجه و سلیقه تان حتما با پشتیبانی ما در تماس باشید، مشاورین ما از ساعت 9 الی 21 پاسخگوی مستقیم سوالات شما خواهد بود. منتظرتان هستیم.
ما را از طریق کانال های یوتیوب، پینترست، اینستاگرام و آپارات دنبال کنید و عضوی از مجموعه بزرگ زرطلا شوید.
✨ وقتشه بدرخشی ✨
وقتشه بدرخشی 💎 گروه زرطلا با ارائه و ساخت طلای کادویی به خانواده های ایرانی کمک میکند تا با خرید راحتتر طلا ،دارایی های خود را افزایش دهند. زرطلا با مدیریت برادران دانای علمی فعال از سال 1395 تاکنون..
کلیه حقوق مادی و معنوی برای این سایت محفوظ می باشد و هرگونه کپی برداری شامل پیگرد قانونی می باشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.